Vecka 47. Måndag 16 nov - fre 20 nov

Måndag 16 nov

 

 

Tisdag 17 nov

 

 

Vecka 46. Måndag 9 nov - fredag 13 nov

Måndag 9 nov

Förrätt:           Krustad med rökt lax och gurka

Varmrätt:        Pannbiff med lök

Dessert:          Chokladmaräng med citronkräm, vispad grädde samt varma bär

 

Tisdag 10 nov 

Varmrätt:        Fisk- och skaldjursgryta med saffran och tryffelaioli eller Grillspett på kyckling och fläskfilé med potatis- och majskroketter

Dessert:           Bär x 3

 

ONSDAG 11/11

Panerad spättafilé serveras med dill- och räksås samt potatismos smaksatt med citrus

Dessert – Bärpaj med hemgjord vaniljsås & glass

TORSDAG 12/11

Parmesanpanerad schnitzel serveras med caesardressing, picklad rödlök och rostad mandelpotatis

Dessert – Rabarbercheesecake i glas

FREDAG 13/11

Brunch (serveras mellan kl. 10.30 – 12.00)

Vecka 45. Måndag 2 nov - fredag 6 nov

Måndag 2 nov

Örtstekt fläskkarré, Stekt lax med stuvad spenat.

Dessert: Rabarber med fryst vit yoghurtchoklad

 

Tisdag 3 nov

Havets wallenbergare

Dessert: Mille feuille

 

ONSDAG 4/11

Förrätt – Skagentoast toppad med rom & riven pepparrot Örtkryddad majskyckling serveras med varm mangochutney-sås Dessert - Kladdkakemuffins med marshmallow & choklad

TORSDAG 5/11

Spättarullader med citron- och dillsås Dessert - Rulltårtsbakelse

FREDAG 6/11

Restaurangen Stängd!

 

 

 

Vecka 44. Måndag 26 okt - fredag 30 okt

MÅNDAG 26/10

Restaurangen Stängd!

TISDAG 27/10

Förrätt – Minipaj med kantareller Kryddstekt fläskfilé med sås på västerbottenost & färska örter Bohuslåda med räkor, pepparrot och skirat smör Dessert – Toscakaka

ONSDAG 28/10

Restaurangen Stängd!

TORSDAG 29/10

Restaurangen Stängd!

FREDAG 30/10

Restaurangen Stängd!

Vecka 43. Måndag 19 okt - 23 okt

MÅNDAG 19/10

Pasta Carbonara och Pasta Vongole på blåmusslor

Dessert – Limepaj

TISDAG 20/10

Fish and chips samt remouladsås

Dessert – Hallonsorbet på browniebotten & rostad vit choklad

ONSDAG 21/10

Restaurangen Stängd!

TORSDAG 22/10

Kycklinggryta med grönsaker & örter som serveras med gratinerade grönsaker Ugnsbakad Lax med dillstuvad potatis, pepparrot och picklad silverlök

Dessert – Churros

FREDAG 23/10

Restaurangen Stängd!

Vecka 42. Måndag 12 okt - fredag 16 okt

Måndag 12 okt

Varmrätt: Buffé på taco och pulled pork

Dessert: Födelsedagskaka: romglaserad chokladkaka med het ananassalsa

 

Tisdag 13 okt

Förrätt: Skaldjurscanapé

Varmrätt: Helstekt rödspätta med rödbetor, kapris, rökt fläsk, pepparrot, brynt smör, kokt potatis

 

ONSDAG 14 okt

Smörstekt Kummel serveras med fänkålssallad, räkor och skirat smör samt kokt potatis Pannbiff med löksky serveras med potatispuré, lingonsylt & saltgurka Dessert – Doktorns persikopaj

TORSDAG 15 okt

Oxbringa serveras med rostade rotsaker och pepparrotssås Havets Wallenbergare serveras med skirat smör, gröna ärtor och hemgjort potatismos Dessert – Jordgubbsparfait

FREDAG 16 okt

Restaurangen Stängd!

Vecka 41. Måndag 5 okt - fredag 9 okt

Måndag 5 okt

Varmrätt: Stekt rimmat fläsk med raggmunk, löksås, bruna bönor, kokt potatis, lingon

Dessert: Äppel- och kanelkaka med vaniljsås

 

Tisdag 6 okt

Wallenbergare, potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon

Dessert: Citronfromage

 

Onsdag 7 okt

Varmrätt: Fisk- och skaldjurssoppa serveras med tryffelmajonnäs

Dessert – Chokladfyllda Petit choux

 

TORSDAG 8/10

Varmrätt: Stekt Kolja med remouladsås, dillkokt potatis & citronpicklad blomkål eller Dragonkyckling samt rostad potatis, inlagd fänkål och dragonsås

Dessert – Frozen mini-cheesecake

 

FREDAG 9/10

Restaurangen Stängd!

V. 40. Måndag 28 sep - fredag 2 nov

Måndag 28 sep

Varmrätt: Spenat- och fetaostlasagne med tomatsallad

Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås

 

Tisdag 29 sep

Varmrätt: Italienska kalvfärsbullar med risotto

Dessert: Tira mi su

 

ONSDAG 30/9

Hasselbackspotatis, helstekt kotlettrad samt pepparsås Dessert – Mandel- och päronkaka

 

TORSDAG 1/10

Ostbakad torsk med sandefjordsås, rostad potatis och inlagd dillgurka Dessert – Creme Brülée

 

FREDAG 2/10

Restaurangen Stängd!

V. 39. Måndag 21 sep - fredag 25 sep

Måndag 21 sep

Varmrätt:       BBQ-glaserad kyckling med pommesfrites

Dessert:         Vit chokladmousse med passionsfrukt och färska hallon

 

Tisdag 22 sep

Varmrätt:        Krämig Skagenpasta med rökt lax (eller kycklingpasta)

Dessert:           Crème brûlée med sandwichglass

 

Onsdag 23 sep

Varmrätt:        Plankstek (även några veg)

Dessert:           Banan i split

 

TORSDAG 24/9

Förrätt – Halstrad Pilgrimsmussla och färsk sparris Varmrätt – Kycklingballotine serveras med potatisgratäng och rödvinssås Dessert – Ananaspaj och vaniljglass

FREDAG 25/9

Restaurangen Stängd!

V. 38. Måndag 14 sep - fredag 18 sep

Måndag 14/9: Varmrätt: Piccata milanese (ostpanerad fläskschnitzel). Dessert: Chokladmousse med frukt

Tisdag 15/9: Varmrätt Dagens fångst (Örtbakad fiskfilé, vittvinssås, krossad potatis, julienne med räkor. Dessert: Födelsedagstårta

Onsdag 16/9: Varmrätt: Boeuf Bourguignon med potatispuré. Dessert: Crêpes med choklad och hallon

Torsdag 17/9: Förrätt – Gazpacho serveras med skaldjurssalsa på tortillabröd. Varmrätt: Bakad torsk med gräddkokt savoykål, champagnesås samt potatisstomp. Dessert – Äppel- och kanelkaka med vaniljsås

Fredag 18/9: Stängt

V. 37. Måndag 7 sep - fredag 11 sep

MÅNDAG 7/9: Förrätt: Rödbetscarpaccio. Varmrätter: Halstrad gravlax med dillstuvad potatis. Helstekt fläskytter, champinjonsås samt purjolökspotatis. Dessert – Bärpaj med vaniljglass

TISDAG 8/9: Varmrätt: Färsbiffar med fetaost och färska örter serveras med vitlökssky samt rostad potatis smaksatt med timjan. Dessert – Kladdig kladdkaka serveras med hallongrädde

ONSDAG 9/9: Friterad kyckling med sweet chili samt klyftpotatis Dessert - Pannacotta

TORSDAG 10/9: Förrätt – Gratinerad kantarelltoast med kräm på västerbottenost Varmrätter: Örtstekt kotlettrad med svampsås, rostad potatis & senapspicklad kålrot eller Bakad Lax med provencalepotatis, gräddkokt spenat och dillaioli Dessert – Höstens Blåbärspaj

FREDAG 11/9: Restaurangen Stängd!

V. 36. Måndag 31 aug - fredag 4 sep

MÅNDAG 31/8: Förrätt: Tzatziki, vitlöksbröd samt oliver. Varmrätter: Dagens Fångst med fänkål och tomat eller Fläskfilé med bearnaisesås. Dessert: Langos & nutella

TISDAG 1/9: Varmrätter: Lättrimmad torsk med brynt smör, kapris & rödbetor eller Panerad kyckling serveras med risotto. Dessert: Hallon- och limeparfait

ONSDAG 2/9: Varmrätter: Pannbiff med ädelost, blomkål, lingonsylt & stekt potatis eller Färskostbakad lax samt blomkålspuré. Dessert – Knäckig björnbärspaj med vaniljsås

TORSDAG 3/9: Bakad kummel med långkål och Burre Blanc. Dessert – Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde

FREDAG 4/9: Restaurangen Stängd!